in ,

iLINDUNG EPF : MOHON DAN SEMAKAN KWSP

ilindung epf

iLINDUNG EPF : MOHON DAN SEMAKAN KWSP

Pihak Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) telah melancarkan satu skim pengeluaran baharu yang diberi nama sebagai i-Lindung EPF. Pihak KWSP akan melancarkan kemudahan pengeluaran ini pada suku pertama 2022 yang merupakan sebahagian daripada usaha untuk membantu meningkatkan kualiti kehidupan rakyat dan khususnya keistimewaan kepada pencarum atau ahli KWSP.

Baca juga : CARA MOHON PENGELUARAN iSAYANG EPF/KWSP

ISI KANDUNGAN

iLINDUNG EPF

Adalah skim yang membenarkan pengeluaran dari Akaun 2 untuk membuat pembelian insurans hayat dan penyakit kritikal melalui platform KWSP.

CARA MOHON

Untuk makluman anda, buat masa ini Permohonan Online Skim EPF ini masih belum dibuka. Pihak kami akan kemaskini di sini apabila permohonan online skim pengeluaran ini mula dibuka secara rasminya.

Untuk mendapat maklumat awal permohonan KWSP ini, anda boleh join Channel Telegram Info Kerajaan Malaysia di sini : https://t.me/infokerajaanmalaysia. Pengumuman akan di hebahkan melalui website rasmi EPF di sini : https://www.kwsp.gov.my/ms/home.

SEMAKAN

(Akan di kemaskini).

Apa itu iLINDUNG EPF?

Skim yang membenarkan pengeluaran dari akaun 2 KWSP untuk membuat pembelian insuran hayat dan bayaran penyakit kritikal melalui platform KWSP.

Bagaimana cara mohon?

Lihat panduan lengkap di artikel ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

isayang epf

iSAYANG EPF : PERMOHONAN KWSP SUAMI

renew lesen ssm

RENEW LESEN SSM : CARA PERBAHARUI SECARA ONLINE GUNA EZBIZ 2021/2022