in ,

iSAYANG EPF : PERMOHONAN KWSP SUAMI

isayang epf

iSAYANG EPF : PERMOHONAN ONLINE PENGELUARAN 2% AKAUN KWSP SUAMI

Pada 23/11/2021(Selasa), pihak Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) telah melancarkan skim pengeluaran baharu yang dikenali sebagai iSayang EPF.

Ia merupakan sebahagian daripada usaha pihak KWSP untuk membantu meningkatkan kualiti kehidupan rakyat dan khususnya kemudahan dan keistimewaan kepada pencarum atau ahli KWSP.

ISI KANDUNGAN

iSAYANG EPF

Skim pengeluaran EPF ini adalah kemudahan pengeluaran akaun 2 yang ditawarkan oleh pihak KWSP kepada pencarum atau ahli untuk membuat pemindahan sebanyak 2% caruman EPF akaun suami kepada akaun isteri.

Baca juga : CARA DAFTAR/PASANG & GUNA RFID TOUCH N GO

PERMOHONAN ONLINE

Untuk makluman anda, buat masa ini Permohonan Online Skim EPF ini masih belum dibuka. Pihak kami akan kemaskini di sini apabila permohonan online skim pengeluaran ini mula dibuka secara rasminya.

Untuk mendapat maklumat awal permohonan KWSP ini, anda boleh join Channel Telegram Info Kerajaan Malaysia di sini : https://t.me/infokerajaanmalaysia. Pengumuman akan di hebahkan melalui website rasmi EPF di sini : https://www.kwsp.gov.my/ms/home.

SEMAKAN iSAYANG KWSP

(Akan di kemaskini).

Apa itu iSayang EPF?

Merupakan kemudahan pengeluaran akaun 2 KWSP milik suami untuk membuat pemindahan sebanyak 2% ke dalam akaun EPF isteri.

Bila boleh mohon?

Suku Pertama 2022.

Bagaimana cara nak mohon?

Lihat di dalam artikel ini untuk panduan lengkap.

2 Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

rfid

RFID : CARA DAFTAR DAN PASANG DI KERETA

ilindung epf

iLINDUNG EPF : MOHON DAN SEMAKAN KWSP